parallax background

Opći uvjeti poslovanja


NARUČIVANJE, DOSTAVA, PLAĆANJE ...

Prenesi Opće uvijete poslovanja, Dostava1. Područje važenja


Ovi opći uvjeti poslovanja vrijede za sve narudžbe i dostave između
Initium Novum d.o.o.,
Šišanska cesta 80, 52 100 Pula.
OIB: 24318223491
(u nastavku: HappyZoo) i njegovih kupaca preko online trgovine www.happy-zoo.eu
2. Postupak naručivanja, sklapanje ugovora, ograničenje količine


Postupak naručivanja
HappyZoo nudi svojim kupcima opširan asortiman svega na temu kućnog ljubimca. S klikom na proizvod ili na naziv proizvoda kupac dolazi do detalja o proizvodu, npr. do opreme, veličine ili različitih okusa proizvoda. S upisivanjem željenog broja proizvoda i klikom na simbol košarice proizvod se odlaže u virtualnu košaricu.

S klikom na polje "Košarica", u online trgovini prikazano gore desno, kupac dolazi do pregleda izabranih proizvoda i može u bilo koje vrijeme provjeriti koja roba se nalazi u njegovoj virtualnoj košarici, i po potrebi izvršiti promjene.

Ako kupac želi zaključiti svoju kupovinu, može to učiniti s klikom na polje „naruči / na blagajnu“. Već registrirani kupci mogu ovdje upisati svoje korisničko ime i lozinku, kako bi za naručivanje mogli automatski koristiti svoje već pohranjene informacije. Alternativno se kupac može registrirati kao novi kupac i napraviti korisnički račun ili nastaviti kupovinu bez otvaranja korisničkog računa. U ovom slučaju mora kupac na sljedećoj stranici upisati svoju adresu i podatke o svojem računu.

S novim klikom na polje „dalje“ kupac dolazi do zadnjeg koraka narudžbe "pregled". Ovdje kupac može vidjeti cjelokupnu narudžbu s podacima o cijeni (uključen zakonski porez na dodanu vrijednost)

Narudžba se zaključuje s klikom na polje "naruči". Time se predaje obvezujuća ponuda.

Sklapanje ugovora
Predstavljanje asortimana u online trgovini služi za prikazivanje i predočavanje proizvoda, ono ne predstavlja obvezujuću ponudu za prodaju. Kupac predaje s njegove strane obvezujuću ponudu za zaključivanje kupoprodajnog ugovora tako što zaključi postupak naručivanja s klikom na polje „naruči“. Kupac zatim dobiva automatiziranu potvrdu o narudžbi putem e-maila (Potvrda o narudžbi). Ova potvrda o narudžbi ne predstavlja još prihvaćanje ponude. Ugovor sa HappyZoo se ostvaruje tek tada kada HappyZoo pošalje naručeni proizvod kupcu i potvrdi slanje kupcu s jednim e-mailom (Potvrda o slanju).

Ograničenje količine
Prodaja ponuđene robe se odvija samo u količini uobičajenoj za kućanstvo i samo s osobama koje se nalaze u poslovno sposobnoj dobi.
3. Cijene i troškovi slanja


Cijene
Sve cijene sadrže zakonski porez na dodanu vrijednost. Moguće je da će sadržavati i okvirnu cijenu dostave. Od ovoga se odstupa samo za kupce van Hrvatske za koje se posebno obračunava/ne obračunava porez na dodatnu vrijednost sukladno važečim zakonskim odredbama. Cijene dostave za van Hrvatske biti će posebno izražene.

Troškovi slanja
HappyZoo dostavlja od najmanje vrijednosti dostave od 139,00 kn (troškovi slanja nisu uključeni). Unutar Hrvatske se dostava od vrijednosti narudžbe od 359,00 kn odvija besplatno. Ako je vrijednost narudžbe manja od 359,00 kn, HappyZoo zaračunava paušalnu poštarinu po cijeniku dostavne službe/ovisno o kilaži.
4. Dostava


Vrijeme dostave iznosi, osim ako nije u ponudi drugačije navedeno, 3-5 dana. DPD najčešće isporučuje svoje pakete u periodu od 8-16 h. Informacije o uvjetima dostave i slanja su ovdje dostupne. Dostavu za HR obavlja DPD dostavna služba direktno na kućnu adresu. Dan prije dolaska pošiljke ćete primiti mail od strane DPD s kojim vas obavještavaju kad bi trebali dostaviti paket. U slučaju da vam ne odgovara vrijeme dostave, možete kliknuti na link u dobivenom mailu i promijeniti adresu dostave. DPD nudi opciju dostave na INA-ine benzinske crpke ili Euro Denis dućane gdje u roku od 5 dana možete pokupiti svoju pošilju (vrijedi samo za unaprijed plaćene pošiljke do 20 kg težine).

Ako svih naručenih proizvoda nema na zalihi, HappyZoo je ovlašten da na vlastiti trošak poduzme djelomičnu dostavu ako je to za kupca prihvatljivo. U slučaju da HappyZoo ne može dostaviti naručeni proizvod, jer HappyZoo sam bez vlastite krivnje nije primio dostavu od svojih dobavljača, HappyZoo može odstupiti od ugovora. U ovom slučaju će HappyZoo bez odgađanja informirati kupca i ponuditi mu sličan usporediv proizvod. Ako sličan proizvod nije dostupan ili ako kupac ne želi dostavu tog proizvoda, HappyZoo će bez odgađanja nadoknaditi već plaćenu uslugu.

Unutar EU se dostava odvija bez naplate carine. Pri dostavi u ostale zemlje izvan EU kupac snosi sam eventualnu carinu, porez i ostale naknade.

Ako dostavljeni artikl pokazuje štetu nastalu transportom, treba po mogućnosti biti što prije obaviještena HappyZoo korisnička služba. HappyZoo time dobiva mogućnost da reklamira štetu prijevozniku ili prijevoznom osiguranju. Ako kupac izostavi prijavu štete nastale transportom, to nema nikakav utjecaj na njegovo zakonsko pravo na garanciju.

Više o dostavi pročitajte ovdje.
5. Zadržavanje vlasništva


Ovi opći uvjeti poslovanja vrijede za sve narudžbe i dostave između
Initium Novum d.o.o.,
Šišanska cesta 80, 52 100 Pula.
OIB: 24318223491 (u nastavku: HappyZoo) i njegovih kupaca preko online trgovine www.happy-zoo.eu
6. Pravo na povrat


Kupci, koji su potrošači, imaju pravo na povrat od 14 dana. Potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja. Vrijede sljedeća rješenja za pravo na povrat i njegovo isključenje. Za daljnja pitanja o pravu na povrat se kupac može obratiti korisničkoj službi u HappyZoo.

Pravo na povrat

Obavijest o pravu na povrat
Imate pravo unutar četrnaest dana opozvati Vaš ugovor bez navođenja razloga. Rok opoziva iznosi četrnaest dana od dana na kojem ste Vi ili treća osoba imenovana od Vas, koja nije prijevoznik, preuzeli/preuzela zadnju robu.

Kako biste ostvarili svoje pravo na povrat, trebate nas (reklamacije@happy-zoo.eu) informirati s jasnom izjavom i razlozima Vaše želje za opozvati ovaj ugovor. Za to morate poslati mail na gore navedenu mail adresu.

Da bi rok opoziva bio valjan, dovoljno je da pošaljete obavijest za ostvarivanje prava na povrat prije isteka opozivnog roka.

Posljedice povrata
Ako opozivate ovaj ugovor, vraćamo Vam sve Vaše uplate koje smo primili od Vas, uključeno i troškove slanja (s iznimkom dodatnih troškova koji proizlaze iz toga da ste izabrali drugi jeftiniji način standardne dostave od onog koji smo Vam predložili) bez odgađanja i najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada je kod nas zaprimljena obavijest o Vašem opozivu ovog ugovora. Za vraćanje uplaćenog novca primjenjujemo isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom Vaše početne transakcije, osim ako s Vama nije izričito dogovoreno nešto drugo; ni u kojem slučaju Vam neće biti zaračunate naknade zbog vraćanja uplate. Mi možemo uskratiti povrat novca dok ne dobijemo robu natrag ili dok ne pribavite dokaz da ste poslali robu, ovisno o tome što je raniji rok.

Robu trebate vratiti ili predati bez odgađanja i u svakom slučaju najkasnije unutar četrnaest dana od dana kada ste nas obavijestili o opozivu ovog ugovora na našu adresu:
Initium Novum d.o.o.
HappyZoo
OIB: 24318223491
Šišanska cesta 80 52100, Pula Hrvatska


Rok je valjan ako pošaljete robu prije isteka roka od četrnaest dana.
Mi snosimo troškove povratnog slanja robe. Vi morate nadoknaditi mogući gubitak vrijednosti robe samo ako taj gubitak vrijednosti proizlazi iz nepotrebnog postupanja s robom, a do kojeg se dolazi provjerom kvalitete, značajki i načina djelovanja robe.

Kraj obavijesti o pravu na povrat

Isključivanje prava na povrat
Pravo na povrat ne postoji prilikom dostave robe:
- koja nije unaprijed proizvedena i za čiju je proizvodnju mjerodavan inidvidualni izbor i određivanje potrošača ili koja je jednoznačno napravljena prema posebnim željama kupca, kao i kod brzo pokvarljive robe ili kod robe čiji rok upotrebe brzo može biti prekoračen,
- koja nije prikladna za vraćanje iz zdravstvenih ili higijenskih razloga (zaštita zdravlja) kada se ukloni pečat nakon dostave,
- kada se roba nakon dostave iz razloga njezinog stanja i svojstava nerazdvojivo pomiješa s ostalim proizvodima.

Obrazac o odustajanju
Primjerak obrasca o odustajanju (Ovaj obrazac trebate ispuniti i vratiti nam ga samo ako želite odustati od ugovora.)
— Prima: HappyZoo, Korisnička služba, Šišanska cesta 80, 52100Pula, reklamacije@happy-zoo.eu
— Ja/mi (*) ovim izjavljujem/izjavljujemo (*) da odustajem/odustajemo (*) od svojeg ugovora za prodaju sljedeće robe / za pružanje sljedeće usluge (*):
— Naručene dana (*)/ Primljene dana (*) — Naziv potrošača — Adresa potrošača — Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac popunjava na papiru)
— Datum _______________ (*) Prekrižiti nepotrebno.
7. Garancija i jamstvo


Vrijedi zakonsko pravo o garanciji.

Veterinarsko-medicinska dijetalna hrana se treba primjenjivati samo prema preporuci veterinara i samo pod njegovom redovitom kontrolom. Kućnog veterinara se treba posjećivati tijekom hranjenja redovito (svakih 6 mjeseci) zbog kontrolnih pregleda i odmah prilikom pogoršanja zdravstvenog stanja kućnog ljubimca. HappyZoo ne preuzima odgovornost za posljedice nestručne ili medicinski neprikladne primjene veterinarsko-medicinske dijetalne hrane.
8. Načini plačanja


Načini plaćanja
Plaćanje robe se može odvijati prema izboru: pouzećem, kreditnom karticom ili plaćanjem unaprijed. HappyZoo zadržava pravo da u pojedinačnim slučajevima prihvaća samo određene načine plaćanja. Plaćanje slanjem gotovine ili čekova nije moguće.

Plaćanje pouzećem
Platite jednostavno na vratima svog doma prilikom preuzimanja pošiljke! Ova opcija je moguća za dostave koje izvršava DPD dostavna služba. HappyZoo zadržava pravo u određenim situacijama ili kod određenih proizvoda prihvatiti samo određeni način plaćanja. Trenutno je plaćanje pouzećem moguće samo gotovinom.

Važno: ukoliko ne prihvatite/preuzmete pošiljku naručenu plaćanjem pouzećem više od 3 puta, sustav vam pri idućoj narudžbi neće dopustiti da odaberete opciju plaćanja pouzećem. Plaćanje pouzećem nije moguće: za sve narudžbe u vrijednosti iznad 3500 kn, te za kupnju HappyZoo poklon bona.

Plaćanje kreditnom karticom
Plaćanje kreditnom karticom je moguće samo s računa unutar Europske unije. Kod plaćanja kreditnom karticom slijedi terećenje računa unutar jednog tjedna nakon slanja robe (mi prihvaćamo MasterCard, Maestro, Visa, Diners i American Express kartice). Naglašavamo da prilikom plaćanja karticom je potrebno unijeti sigurnosni kod (CVV ili CVC) koji se nalazi na poleđini kartice. U slučaju plaćanja Maestro karticom koja nema sigurnosi broj, možete ga zatražiti od banke (nije nužno da će biti odobreno) u suprotnom plaćanje nije moguće s tom karticom.

mastercard maestro visa americanexpress diners discover

Plaćanje unaprijed
Prilikom plaćanja unaprijed potebno je puni iznos računa uplatiti na naš bankovni račun i to u roku od 7 dana od dana primitka potvrde narudžbe. Za sve ostale informacije delbi@happy-zoo.eu Vam stoji na raspolaganju.

Bankovni podatci:
Initium Novum d.o.o.
Šišanska cesta 80, 52100 Pula
HR3123600001102393948 (Zagrebačka banka )
9. Zaštita osobnih podataka


HappyZoo shvaća zaštitu podataka svojih kupaca ozbiljno. Izjava o zaštiti podataka u HappyZoo je dostupna ovdje.
10. Vlasnik web trgovine


Initium Novum d.o.o.
Šišanska cesta 80, 52 100 Pula
OIB: 24318223491

Sjedište društva: Šišanska cesta 80, 52100 Pula Trgovački sud u Pazinu
Matični broj 01568302


11. Izjava o sigurnosti


HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).


zgbanka americansecure mastersecure visasecure


12. Završna odredba


Ako je jedna odredba ovih općih uvjeta poslovanja nevažeća, ugovor ostaje svejedno važeći.

Prenesi Opće uvijete poslovanja, Dostava