parallax background

Akvariji


MORSKI I SLADKOVODNI

Akvarij nije samo staklo, voda, biljke i ribice...akvarij je puno puno više od toga, dozvolite nam da Vam dočaramo taj prelijepi svijet.
Akvarij je u stvari jedan mali i krhki mikrosvijet koji mi stvaramo i kontroliramo...za njega smo odgovorni. Mali dio prirode u kojem je potrebno postići (što i nije lako) prirodnu ravnotežu svih elemenata. Priroda kao takva je komplicirana, rekli bi...savršena? tim više je sve kopirati u akvarij poprilično zahtjevan izazov. Bez želje da se nešto mistificira, naime...svatko može u lokalnom PetShop-u kupiti staklo, par biljkica i ribica te isto ispremiješati....reklo bi se, imati će akvarij :)

Stoji...no, akvaristika je trunku više i, njena ljepota je u ulaženju u detalje, praćenju i poštivanju prirodnih ciklusa. Prirodu je jednostavno nemoguće 'silovati'...ona ima neke zakonitosti koje smo, rekali bi.....obvezni poštivati. Ako se tih par pravila budemo pridržavali, onih par ribica i biljaka sa početka priče živjeti će dugo i veselo, razmnožavajući se u svojim prirodnim uvjetima...u protivnom, vjerojatno ćete biti prisiljeni jednom tjedno kupovati nove ribice, a jednom mjesečno nove biljke, a....vjerujte, to Vam nije cilj(nije ni nama). Uz naše bogato iskustvo te uz našu stručnu pomoć, omogućiti ćemo Vam da u potpunosti uživate u svojim mikro svijetovima, a zajedno sa Vama uživati će i Vaše životinje. Kako bi Vam što je moguće više približili svu ljepotu ovog hobija, ukratko smo pokušali napraviti par priča i na neki način podijeliti akvaristiku (koliko je to moguče...buduči je područje jako jako široko) u dvije grupe:

- Morski akvariji
- Sladkovodni akvariji

Mi smo u mogučnosti ponuditi Vam široki spektar opreme, te široki izbor kvalitetno uzgojenih ribica i biljaka(ukoliko ih nemamo na stanju, možemo sve vrlo brzo dobaviti) kako bi Vam u svakom trenutku ulaska, razvoja Vašeg hobby-ja bili uvijek pri ruci :) I ovdje ćemo ponoviti, obratite nam se s punim povjerenjem, uvijek ćemo Vam izaći u susret i uvijek ćemo Vam pomoči našim savjetom. U svakom momentu smo Vam u mogučnosti ostvariti sve Vaše zamisli!

Morski akvariji


Sam pojam morskog akvarija možemo opet podijeliti u nekoliko podvrsta...navesti ćemo samo neke od :)

- tropski akvarij
- jadranski akvarij
- fish only (samo ribe) akvarij


Iako sam osobno veliki zaljubljenik u naše Jadransko more, ponosan na njega, nekako bi ovdje ipak stavili naglasak na tropski akvarij zbog njegove ljepote i velikog izbora 'šarenih' i prekrasnih organizama koje u njemu možemo držati. Sve napisano naravno, u dobroj mjeri, vrijedi i za fish only tank te za Jadranski akvarij...ali, odmah ćemo navesti jednu vrlo važnu razliku. Za Jadranski akvarij obavezan je chiller (hladnjak) budući su temperature Jadranskog mora 'znatno' niže od onih na kojima žive organizmi u tropskim morima.

Za razliku od slatke vode (koja je isto 'živi organizam') slanu vodu(more) kao živi organizam filtriramo na specifičan način. Ovdje definitivno nije namjera zamarati tehničkim činjenicama, osnovna je ideja zainteresirati Vas za prekrasni dio koraljnog grebena u Vašem prostoru. I to, ne zato što želimo sakriti naše znanje(uvijek nas možete slobodno kontaktirati vašim pitanjima a, mi ćemo biti jako sretni pomoći Vam - bilo mail-om ili on-line) već da Vas poštedimo teoretiziranja :) a, pokažemo svu ljepotu ovog dijela hobby-ja.

Teško je riječima opisati ljepotu, volimo tako reći, dijela tropskog grebena u vlastitom prostoru. Bogatstvo života koje možemo dobiti u tom malenom dijeliću svijeta je jednostavno fascinantna. Nevjerojatan je osjećaj uživanje u promatranju razvoja mnogih organizama, nevjerojatna je ljepota promatrati različite simbioze (isto tako i 'svađe') organizama na tako malom prostoru.

Naravno da je svaki akvarij priča za sebe, naravno da je svaki akvarij mali svijet za sebe, i kao takvoga ga treba tretirati. Mi smo Vam na usluzi kako bi Vam pomogli ostvariti želju(ideju) imanja istoga te smo Vam spremni ponuditi svo naše znanje i iskustvo kako bi u potpunosti uživali u toj ljepoti. Uz naše iskustvo i znanje, spremni smo vam ponuditi i svu potrebnu opremu uz savjete za korištenje iste, spremni smo vam u svakom momentu ponuditi veliki izbor živih organizama koji spadaju u taj morski, prekrasni svijet(ribe, koralje, anemone, račiče, puževe......)

Kao i za sve naše proizvode, spremni smo Vam ponuditi i kompletnu brigu (održavanje) Vašeg akvarija kako bi vama ostalo, jedino i isključivo uživanje u prekrasnom pogledu :)

Slatkovodni akvariji


Da bi bilo lakše (a možda i kompliciranije? :) ) i slatkovodnu akvaristiku možemo podijeliti u par grubih grupa:

- biotopski
- ukrasni


Iako su svi akvariji ukrasni, prekrasan ukras u Vašem domu ili poslovnom prostoru, odvojili smo grupu Ukrasni akvariji samo iz razloga da istu u gruboj podjeli odvojimo od Biotopskih akvarija. Biotopski su akvariji oni, koji su, počevši od parametara vode....u potpunosti (koliko je to god moguće) kopija određenog biotopa, područja jedne rijeke, jezera.

Može se ići toliko u detalje da se oponaša samo jedan mali dio toka recimo Amazone, ili recimo, samo jedan mali dio Malawi jezera. Izazov je 'kopirati' taj mali dio prirode u naš dom...

Jasno je(nadam se) da je toliko široki hobby teško ugurati u grupe, no mi Vam stojimo na raspolaganju kako bi Vam pomogli u ostvarenju Vaših želja i zamisli. U svakom Vam trenutku možemo ponuditi široki izbor opreme, zdravih! ribica te Vam možemo pomoći savjetom i znanjem kako sve skupa iskombinirati. Naravno da svaka ribica ne može živjeti sa svakom ribicom...te je kod izbora istih jako važno poznavati potrebe pojedine vrste, potrebno je poznavati način života i prehrane....mi to znamo i, spremni smo sa Vama podijeliti naše znanje. Obratite nam se s punim povjerenjem! Ono što sa Vama ovako javno možemo podijeliti je da.....akvarijske biljke nije potrebno zalijevati! :)

GalerijaNajave21. srpnja 2020.

Uvoz srpanj 2020

Novi uvoz ribica, narudzbe mogu zaprimati do 30.07.2020. Za sve upite stojim Vam na raspolaganju. Klikom na pojedini link skida Vam se xls lista ribica. StockListaAfrički […]
14. svibnja 2020.

Uvoz svibanj 2020

S velikim veseljem najavljujem novi uvoz ribica. Narudzbe mogu zaprimati do četvrtka 21.5.2020. Ispod su linkovi na liste, klikom na link skida Vam se excel file […]
28. veljače 2020.

Uvoz ozujak 2020

S veseljem objavljujem novi uvoz. Narudzbe mogu zaprimati do 12.03.2020 . U prilogu su liste: StockLista Afrički ciklidi